Bijscholingscursussen Cursus Mentaal-Emotieve Training Algemene informatie

Cursus Mentaal-Emotieve Training voor beroepstherapeuten - bijscholingscursus

Ben je werkzaam als hulpverlener? Op 9 september 2017 start de volgende cursus Mentaal-Emotieve Training voor beroepstherapeuten bij IMET. Deze cursus is er voor therapeuten die zich bezighouden met psychotherapie en graag meer verdieping van hun inzicht en vaardigheden willen ontwikkelen. De cursus beschrijft de visie van IMET en omvat de toepassing van belangrijke interventies die binnen IMET zijn ontwikkeld en worden toegepast. Zij zijn beschreven in het vijfdelige handboek voor de Mentaal-Emotieve Training die de leidraad door de gehele cursus is. De cursus omvat 9 oefendagen op locatie en 15 wekelijkse theoretische lesavonden via internet die je thuis kunt volgen. De volledige cursus wordt buiten de schoolvakanties om gegeven.

De cursus wordt nu nog gegeven door Rob Zondag zelf. Hij is de ontwerper van de methode en de oprichter van IMET.

De cursus leidt tot inzicht in het behandelen van ernstige klachten die voortkomen uit een onderliggende verstoring in de ontwikkeling van de oorspronkelijke identiteit. Daaronder behoren onder andere anorexia nervosa en dwangstoornissen. Mensen die aan deze klachten lijden zijn bijzondere mensen met een eigen en meestal zeer genuanceerd belevingssysteem. De Mentaal-Emotieve Trainer kan de inspirator en motivator zijn om dit systeem weer voor de persoon zelf toegankelijk te maken. De Mentaal-Emotieve Trainer is erbij om waar te nemen hoe iemand vanuit een grote diepte zich ontwikkelt tot een krachtige en veelzijdige persoonlijkheid. Maar ook minder ernstige klachten worden met de methode effectief behandeld. Naast het behandelen vindt ook coaching plaats met het doel om de persoon meer kwaliteit in het leven te geven, zonder genezingsdoel.

Een uitgebreide omschrijving van de inhoud van de cursus vindt u hier.

 

Accreditatie door NBVH

De NBVH heeft de cursus geaccrediteerd als erkende bijscholingscursus. Aan de cursus zijn 84 punten toegekend.

 

Praktische gegevens

  • Data: 9 bijeenkomsten op zaterdag en 15 lesavonden via internet op woensdag. Klik hier voor een overzicht van alle data. 
  • Tijden: Lesavonden van 19.30 tot 22.30 uur, inclusief korte pauze; Oefendagen van 10.00 tot 17.00 uur, inclusief pauzes. 
  • Locatie oefendagen: Leiden
  • Kosten van de cursus zijn afhankelijk van de reisafstand. U krijgt een korting op het lesgeld van 15 cent per kilometer vanaf uw woning tot aan het lesadres, over de heen- en de terugweg, per oefendag. De norm hierbij is de afstand zoals deze aangegeven is door de ANWB Routeplanner. Hiermee hopen we de toegankelijkheid voor de cursus te vergroten voor diegenen die daarvoor een grote afstand moeten overbruggen. De kilometerkorting geldt voor iedereen.
  • Kosten gehele cursus, incl. vijfdelig handboek, koffie en thee: incl. BTW: € 1.538,-. Exclusief BTW: € 1.271,07 (korting over de reisafstand gaat hier nog vanaf).
  • Deelbetaling in termijnen is mogelijk. Neem hierover contact met ons op.
  • Bij minimaal 80% aanwezigheid ontvang je aan het eind van de cursus een certificaat.
  • Geinteresseerden kunnen contact opnemen, waarna een vrijblijvend gratis kennismakingsgesprek zal plaatsvinden.

Wil je eerst een beter beeld krijgen van wat de behandelmethode van IMET inhoudt, dan zijn de boeken over de Mentaal-Emotieve Training mogelijk interessant voor je.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen.

 

Alle rechten voorbehouden. Geen aansprakelijkheid op de getoonde inhoud van deze website.